onsdag 21 september 2011

Snabbt och mycket gott


Det brukar vara min fantastiska make som står för maten på kvällarna. Ikväll jobbar han så jag och barnen får klara oss själva.

Även fast jag inte är någon mästerkock är jag rätt bra på att slänga ihop något gott av det vi har hemma. Idag blev det en äggröra/omelett med ägg och örter toppad med grönmögelost.

Gör så här till två personer

Vispa försiktigt upp tre ägg i en bunke samtidigt som du tillsätter lite mjölk. Jag brukar höfta med mjölken men jag gissar att man har i ca 2 msk per ägg.

Blanda nu i resten av det du vill ha i omeletten. Det kan vara svamp, lök eller räkor. Jag hade i ca 200 gram räkor. Idag på grund av tidsbrist blev det frysta men har man tid är så klart handskalade godast. Sedan hade jag i lite örter som vi har i frysen.

Häll sedan i smeten i en panna på ganska hög värme och låt det puttra under varsam omrörning.

Lägg sedan upp det på tallrikar och riv grönmögelost över. Mums!

Gott blev det och faktiskt lite kras mellan tänderna också, men det var bara för att min lilla tvååring ville hjälpa till att knäcka äggen. Det hör alltså inte till receptet...

Ps. Mjölkkannan hittade jag på Lions loppmarknad när de var i byn. Den fanns i en vrå där man fick roffa åt sig en hel påse med vad man ville där för 25 spänn. Denna och massor med andra fina grejer hittade ner i min påse. Vilket fynd!

2 kommentarer:

  1. Gottigottgott! Jag gör ofta äggröra! Fick tips i somras att ta i creme fraiche i stället för mjölk vilket blev väldigt krämigt.
    Kram Ingrid

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...