fredag 16 december 2011
Julgodis
Vi fyllde våra fina burkar med smarrigt julgodis härom veckan. Det blev snickers, Leilas rocky road, wienernougat, knäck och mozartkulor.
Wienernougaten är syndigt god och superenkel att göra.
Detta behöver du:
250 gram nougat
125 gram mörk blockchoklad (ungefär)
en påse mandelflarn
Om flarnen inte redan är rostade gör du det i en panna. Smält sedan nougaten och chokladen i vattenbad. Häll i flarnen och rör om. Lägg lite bakplåtspapper i botten av en form (jag brukar använda en form för formbröd) och häll smeten ovanpå. Ställ sedan in allting i kylen i några timmar tills det stelnat ordentligt. Sedan drar du upp nougaten ur formen med hjälp av bakplåtspapperet och skär upp nougaten i lagom stora bitar. Klart. Lätt som en plätt och går superfort att göra.
Mozartkulor är en annan favorit. Detta behöver du:
Dubbelnougat
Ljus, mörk eller vit blockchoklad
Mandelmassa.
Skiva mandelmassan och dela nougaten i ganska små bitar. Rulla mandelmassa runt nougaten och gör små kulor. Doppa kulorna i smält choklad och låt stelna. Ringla sedan gärna en annan typ av smält choklad över med hjälp av en tesked. Också ganska lätt men tar lite längre tid på grund av allt rullande och doppande.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar