fredag 14 oktober 2011

Rotmos för bebisar



Hillevi har ätit puréer i ett par månader nu. Hon är en matglad tjej och det är så klart kul. Vi brukar koka storkok av puréer som vi fryser in i iskubsfack. Och i stället för att göra blandpuréer på rotfrukter enligt recept gör vi dem var för sig i stället och fryser in sorterna separat. Då kan man mixa dem hur man vill sedan när man tinar upp dem. Till köttfärspurén här får hon exempelvis palsternacka och morot. Ny rotmix varje dag helt enkelt...

Rotfruktspuréer är jätteenkelt att göra.

Koka palsternacka eller morot eller potatis i bitar
tillsätt INTE salt
Låt det puttra tills de är mjuka.
Häll av vattnet men spara det
Mixa bitarna i en blender eller med en vanlig stavmixer och tillsätt vatten tills du får en bra konsistens. Puréer till barn på 4-6 månader skall vara mjuk och inte innehålla bitar.
Tillsätt smör
Häll upp i iskubsfack och frys in
Tina i mikro eller vattenbad när det är dags att äta.

Detta funkar givetvis på exempelvis ärtor och broccoli och andra grönsaker också...

1 kommentar:

  1. Smart! Påminn mig om att fråga dig om fler såna tips den dag det behövs!
    Det är fortfarande inte dags alltså, för att förtydliga! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...